Hendelse

Hilde Matilde Hegerland

Livet som juletre

19.10. – 20.10.2018

Trompet forlag feirer sin tredje utgivelse Livet som juletre, med lanseringsfest og opptreden av Pål Asle Pettersen.

Bildefortellingen Livet som juletre av Hilde Matilde Hegerland beskriver ambivalensen man kan oppleve i de ulike rollene man inntar i sitt dagligliv. Avmakt og frustrasjon overvinnes ved hjelp av galgenhumor. Fortellingen er fragmentert og bruker tegnspråk i sine dialoger.

Hilde Matilde har tidligere bidratt flere ganger i antologiutgivelsene til Bare Snabel. Først med enkelttegninger i magasinets «gallerisider», men så også med fortellingen Scener fra et ekteskap der hun for første gang demonstrerte sin poetiske bildefortelling-stil. Denne fortellingen gikk over flere nummer av Bare Snabel og var også presentert i hennes soloutstilling i visningsrommet 21m2 i 2006. Her skildres samlivets prøvelser igjennom figurer iført undulatkostymer. Fortellingen er fragmentert og melankolien danner et tungt bakteppe.

Bakgrunnen for hennes utføring av den nye fortellingen Livet som juletre var en forespørsel fra Trompet forlags ansvarlige utgiver Helge Olav Øksendal. Et ønske fra ham om å få presentere «det beste han vet» med en kunstner hvis uttrykksform på mange måter er definisjonen på både Bare Snabel og Trompet forlag; i krysningen mellom kunst og fortelling, både figurativt, men fortettet og poetisk.

Trompet forlag ble opprettet april 2017, ved enkeltpersonsforetaket Helge Olav Øksendal
med en målsetning om å gi ut bøker og hefter av enkeltkunstnere som er sentrale og produktive innen Bare Snabel prosjektet. I et format der det gis god nok plass til en dypere, bredere, og uforstyrret presentasjon av enkeltaktørers uttrykk. Trompet forlag har tidligere gitt ut to bøker: Helge Olav Øksendal, Boken om Hat; Tankebobler, Off the wall; og Espen Birkedal, Infiltratøren.

Kunst- og tegneseriemagasinet Bare Snabel har eksistert siden 2004. Det ble startet av tegneserieskaper og illustratør Knut Arne Brembo og musiker Helge Olav Øksendal. Det har siden starten hatt antologiformen. Et åpent og inkluderende prosjekt som har en av sine viktigste styrker i at det er en del av kunstmiljøet og tett på sine potensielle bidragsytere.

Åpning:

Fredag, 19.10.18
19:00–21:00

Åpningstider:

Lørdag, 20.10.2018
12:00–16:00