Utstilling

Katie Brookes

The divorce of Fanny and Mike

29.03. – 31.03.2019

Studio17 er stolte av å presentere Katie Brookes sin utstilling «The divorce of Fanny and Mike». Kunstneren skriver:

Denne serien med malerier er laget som en respons til at Storbritannia nå forlater EU. Fanny er på latinsk ett kvinnelig navn som betyr ‘fra Frankrike’, og Mike/Michael er et maskulint navn som på latinsk betyr engel – England ble tidligere kalt Englenes land på latinsk. Slik skilles både paret og de to sidene av kanalen i tittelen på utstillingen som åpner samme dag som den ‘foreslåtte’ skilsmisse datoen, 29 mars 2019.

Etter å ha bodd på begge sidene av kanalen er disse maleriene skapt i respons til den stereotypiske ‘brite’ som førte til den triste flertalls stemmen i 2016. Disse maleriene bringer sammen mine observasjoner av de ulike hendelsene som ledet fram til – og etter avstemningen, og samler sammen referanser både fra Storbrittania og Belgia.

Katie Brookes (f.1987) er en britisk kunstner oppvokst i Belgia men som nå bor og arbeider i Brighton, Storbritannia. Brookes har studert ved University of the Arts, London, Camberwell, the Royal Drawing School og Turps Art school, London. Hun har presentert arbeider på utstillinger både i hjemlandet England og internasjonalt, inkludert solo utstillinger ved blant annet Art Work Space og Chopping Block Gallery, begge i London. Hun har også deltatt i flere gruppeutstillinger deriblant på Christies London, Art Bermondsey project space og Turps Gallery.

Åpning:

Fredag, 29.3.2019
19:00–21:00

Åpningstider:

Lørdag–søndag
12:00–16:00