Utstilling

Gruppeutstilling

«Chaos/Care»

20.01. – 22.01.2023

Selv om rommet blir mindre og taket kommer nærmere

— kan vi noen gang strekke til?

Jeg kjenner tapeten på huden. Vi presses sammen og det er så sykt klaustrofobisk. Det føles absurd å leve i kaos når alt annet er så polert. Jeg føler på det samme som du og det er helt jævlig. 

«Chaos/Care» er en pop-up gruppe utstillingen som viser frem 7 unge kunstnere som alle er nåværende eller tidligere studenter fra Kunstskolen i Stavanger; Morgan Eli, , LO, Thyra Wanvig, Marie Saure, Lea Joakim Hansen Svendby, Minseo Kwon og kurator Sofie Tveitnes. 

Via inngangsporter som absurditet, materialitet, identitet og overganger rommer utstillingen ulike sider der kaos og omsorg møtes. Med utstillingen stilles dermed spørsmålet; Hvor finns omsorgen i en verden som tilsynelatende er i konstant forfall?

 

Deltakende kunstnere:

Sofie Tveitnes (hun/henne) er 2.årsstudent ved Kunstskolen i Stavanger og utstillingens kurator. I sin kunstneriske praksis undersøker de det posthumane gjennom å skape hybride bilder, skulpturer og instillasjoner. Verkene deres omfavner transformasjon gjennom fremhevingen av materialers potensiale for endring. Mennesket er en sammensatt organisme som ikke eksisterer betingelsesløst. Det posthumane rommer en utvidet omsorg. En omsorg som ofte råtner i det antropocene.

LO (de/dem) er 2.års student ved Kunstskolen i Stavanger. 

De arbeider digitalt med bla. animasjon og lyd. Verkene deres tar i bruk horror motiver som fremstilles via en pikselert spillestetikk.  

Morgan Eli (de/dem) er 2.årsstudent ved Kunstskolen i Stavanger. 

De så kroppen som en forlengelse av skam, omgjort til materialitet. En frastøtende masse av kjøtt og blod. De fryktet men søkte platoniske berøringer og utforsket dynamikken mellom kontakt og avsky. Byttinger som mediterer over menneskelig forakt og villskap. De søker frihet i det non binære som en lindring i infiserte sår, arr som gror.

Thyra Wanvig (hun/henne) studerer billedkunst ved Akademie der Bildende Kunste Wien (2022-). «I praksisen min veksler jeg mellom forskjellige medier og teknikker, men nærmest ligger ulike former for tegning. Jeg inspireres av situasjoner, overgangsfaser og steder som eksplisitt bærer med seg transformasjon og ustabilitet. I disse oppslukende ofte kaotiske øyeblikkene finnes det underlig nok en tilstedeværelse og stillhet, som kan ha en tendens til å bli flyktig i når man befinner seg i rolig stabilitet.»

Lea Joakim Hansen Svendby (de/dem) er en tromsø basert kunstner. «Jeg jobber med maling, performance, installasjon og skulptur. Temaer som jeg ofte møter i arbeidet mitt er selvbilde, avhengighet, identitet og kjønn. Jeg har en ´Fuck you´ – mentalitet når jeg står på studio og er ganske nervøs og tidvis redd utenfor døren.»

Marie Saure (de/hun/han) har en BA i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø og er nå basert der. Som kunstner jobber de med et bredt spektrum av temaer og uttrykksmåter, med et startpunkt i seg selv og deres egen kropp og opplevelser. Han stiller ofte spørsmål rundt seksualitet, identitet, anvendelighet, og materialitet

Minseo Kwon (hun/henne) er en Sør-koreansk kunstner med base i Bergen, Norge. Hun ble uteksaminert med en Bachelor i billedkunst fra Kunstakademiet i Bergen, KMD i 2022. og har tidligere studert kunst på Kunstskolen i Rogaland. .

“As an artist, I work through various media forms. It ranges from sculpture, installation, new media, drawing, and conceptual works. The themes I have worked with vary from nature, identity, and phenomena of things themselves. I prefer combining techniques and making sculptures of hybrid species, and I often start with a serious subject and work it out in a humorous way. My intuition plays an integral part in the process, which allows me to consider my chosen topic in a different perspective. The process begins when moments in my daily life inspire me to capture, explore and gradually expand into a story of its own.”

 

Årets første utstilling på Studio17 er et pop-up event i regi av billekdunstner og kurator Sofie Tveitnes.

Utstillingen er finansiert av Kunstskolen i Stavanger.

Utstillingsåpning

Fredag 20.01.2023: 19:00-21:00

Åpningstider

Lørdag 21.01.2023: 12:00-16:00
Søndag 22.01.2023: 12:00-16:00

Lenker

Facebook-arrangement Kunstskolen i Stavanger