Utstilling

Johan Lundin

Artistic Break: Restroom

18.10. – 20.10.2019

Artistic Break: Restroom

En virtuell TV-program basert performance

Artistic Break er et virtuelt TV-program ledet av to karismatiske karakterer.

Programmet følger en ‘call sheet’ skapt for å ta opp standard materiale til et TV-program. Karakterene følger nøye disse instruksjonene gjennom opptredenen.

Eventet er produsert av Gallery Extra og video dokumentert av Gallery Extra TV. Artistic Break har tidligere blitt presentert i Vaasa og Prague.

Konsept og regi: Johan Lundin
Kamera: Mojmír Mêchura
Kunstverket er produsert på Petrohradská kolektiv z.s. – Center for Art and Culture.

Johan Lundin er for tiden i residency programmet til AiR Sandnes. Det performative og det interaktive med publikummet kan forklares som en forestillingsdans som tar en rolle, får et oppdrag, eller går inn i en karakter. En tilnærming blir kommunisert med at konteksten alltid kan forstås gjennom karakterens samspill med rommet. Hvordan den lever, skaper liv og karakter, og danser i det. Med selve akten å danse kan man velge å oppheve en kontekst, se på konteksten som noe annet, relatere til konteksten på forskjellige måter, eller få konteksten til å forsvinne helt.

Gallery Extra føler seg forpliktet til å introdusere kunst i alle medier, på midlertidige steder. Utstillingene og kunsten vises hovedsakelig gjennom live performancer og på nett gjennom video, VR eller spillplattformer. Kjernen i denne måten å jobbe med kunst på, er makten man får med et mobilt fellesskap og det å få sjansen til å samarbeide for å skape noe stabilt, samtidig som man bytter produksjonsplattform regelmessig. Gallery Extra tilstreber å skape muligheter for å samhandle med, og nå ut til et bredt publikum. Teknologi som VR og AR og dens narrative muligheter er en utmerket måte til å møte et publikum som vanligvis ikke er interessert i kunst. Det har vist seg at denne teknologien er noe publikum i alle aldre har en viss interesse for. Kunst er et svært kompetent medium for sosial og politisk diskurs, derfor vil Gallery Extra tjene som en plattform for kunst som samspiller med samfunnet i sin helhe

Åpning:

Fredag, 18.10.2019
18:00–21:00
Performance:
18:30-19:10

Åpningstider:

Lørdag–søndag
12:00–16:00