• 1/4

  • 2/4

  • 3/4

  • 4/4

Utstilling

August Gjevik Hagen

Escapism

20.10. – 22.10.2023

Studio17 inviterer til årets samarbeidsutstilling med Kunstskolen i Stavanger. Vi presenterer stolt utstillingen «Escapism» av August Gjevik Hagen!

Info
I en verden hvor hverdagens krav og utfordringer stadig bringer oss ned, er behovet for å unnslippe virkeligheten noe mange kjenner på til tider. For meg har kunsten alltid vært en form for flukt, en måte å skape en alternativ virkelighet gjennom malerier og tekstiler som er fylt med sterke farger og teksturer. Utstillingen min er satt sammen av klær jeg har sydd, sammen med malerier som trekker inspirasjon fra både virkeligheten og fantasien. Mens verkene mine kan virke lekende og innbydende, bærer de også en dypere undertone som reflekterer livets negative sider. Selv i våre mest fantasifulle øyeblikk klarer ikke virkeligheten alltid å slippe taket i oss.

Eskapisme, et begrep som tradisjonelt bærer en negativ konnotasjon, viser til tendensen til å flykte fra de utfordringene som den historiske og sosiale virkeligheten presenterer. Likevel, i mitt syn, kan eskapisme være en verdifull uttrykksform, så lenge den ikke forvandles til en destruktiv flukt. 

Utstillingen fortsetter samarbeidet mellom Kunstskolen i Stavanger og Studio17, hvor en av studentene fra Kunstskolen blir invitert til å stille ut hos oss i løpet av høsten. I 2022 fikk avgangsstudenten Kristine Handegård Viste sin første separatutstilling på Studio17. På samme måte som i fjor ble årets kunststudent August Gjevik Hagen valgt ut basert på den kunstneriske kvaliteten av arbeidet presentert på Kunstskolens avgangsutstilling i Ølhallene på Tou tidligere i år.I år var det kurator, skribent, redaktør og kunstformidler Marte Danielsen Jølbo som plukket Gjevik Hagen fra årets avgangsutstilling «CRUSH».
Kunstskolen i Stavanger er en 2 årig fagskole som gir utdanning innen visuell kunst. For mer informasjon, vennligst besøk https://kunstskolen.no.

Utstillingsåpning

Fredag 20.10: 18:00-20:00

Åpningstider

Lørdag 21.10: 12:00-16:00
Søndag 22.10: 12:00-16:00

Lenker

Facebook-arrangement Kunstskolen i Stavanger August Gjevik Hagen Instagram