Utstilling

Kristin Velle-George & Margrethe Aanestad

Feather Your Nest / Redefined Home Boutique

10.09. – 13.09.2015

I Velle-Georges og Aanestads individuelle praksiser står det å oppdage, finne og samle sentralt både som metode, i tematikk og i uttrykk. I dette prosjektet ønsker de å utforske og eksperimentere ytterligere med denne tilnærmingsmåten, og tar tematikken videre med inspirasjon fra fugleriket. Noen fuglearter dekorerer sine reder med objekter sortert og organisert etter farge. Det er ikke uvanlig å finne glorete plast og skinnende metallbiter som del av dekorasjonen med roser, bær, fjær, billeskall, nøtter og andre ting de finner i skogen. Til og med glasskår kan bli funnet vakkert dandert i redene. Denne dekorering avspeiler den enkelte fugls personlige smak og dens evne til å finne uvanlige og sjeldne skatter.

Som kunstnere er vi begge notoriske samlere med individuell logikk og estetikk, og vi har til felles at vi leter og er på stadig jakt for å finne objekter vi kan bruke i vår kunstneriske produksjon (ofte oversette objekter; kastet, eller satt til side – langs stranden, på gata, i containere….). Disse «løse delene» har ofte der og da ingen klart tiltenkt bruksområde eller kontekst, men vil over tid finne sin plass, sammenheng, situasjon og mening.

Om kunstnerne:

Margrethe Aanestad (f. Stavanger 1974) er basert i Stavanger og i Brooklyn, New York. Aanestad arbeider innen et abstrakt formspråk, hovedsakelig med skulptur/objekter/installasjon samt med ulike teknikker på papir. Romlighet, form og materialitet er tema i hennes fordypning. Uttrykket er enkelt og forholdsvis minimalt hvor nyanser, det taktile, variasjoner og komposisjon spiller sentral rolle. I arbeid med utstillinger finner hun ofte materialer i de aktuelle omgivelser og produserer verk på stedet.

Kristin Velle-George er en Stavanger-basert billedkunstner, født 1977 i Bergen. Velle-George arbeider med tegning, skulptur og installasjon. Hun tar fatt i det oversette og ubetydelige og forsøker å gi det ny verdi ved å forvandle det til sanselige objekter. Gjennom ulike eksperimenter med materialer som; betong, emballasje, oppblåsbare bade-dyr og vepsebol, leter hun i grenselandet mellom vitenskap og fantasi, midt mellom det bevisste og det ubevisste, etter en dimensjon der magi kan bli til.

Åpning:

Torsdag, 10.9.2015
19:00–21:00

Åpningstider:

Fredag–søndag
12:00–16:00