Utstilling

Hanna Fauske

Hjemmekontoret

24.05. – 27.05.2018

Hanna Fauske (f. 1988) er en Trondheimsbasert kunstner, med Bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim (2014). I hennes arbeider beveger vi oss i en fiktiv verden inspirert av virkelighetens hverdag og såkalt vanlige folk. Vi blir invitert tett inn i de private sfærer hvor hun trekker fram elementer og situasjoner som tilsynelatende er helt normale. Men Fauske stiller spørsmål rundt hva det er som gjør noe ”vanlig” og hva skjer hvis ”det ordinære” settes på spissen. Hun er interessert i hvordan samfunnet skaper en ramme for hvordan vi bør være og hvor lett det er å føye seg til en flokk. Utfordringen ligger i å omkonstruere det typiske for å åpne muligheten til å tenke annerledes og slippe inn det absurde og flertydige. Her bruker Fauske gjernehumor, med et ønske om å skape en positiv og lettbeint stemning rundt det. aparte. Arbeidene tar i hovedsak form via fotografi og video. Men i tillegg jobber hun med andre uttrykksformer som for eksempel installasjon, lyd, tekst, lukt og sted.

Hjemmekontoret

Ole-Mort er en selvutnevnt frilans journalist som har gått ut på dato for lengst. Han lever stadig på den lille karrieren han gjorde i et reisemagasin på 80-tallet, men nå består arbeidet hans mest i vage ideer uten handling. Det såkalte hjemmekontoret finner sted i en liten ungkarshybel, hvor han har tilbrakt store deler av sitt voksne liv med røken i kjeften og tv`n på høyt volum. Han har tidligere vært en reiseglad gutt på nye eventyr, men etter en sårende hendelse i syden har han ikke særlig kontakt med folk lenger. Ole-Mort har rett og slett blitt til en bitter gubbe, som har grodd fast i sin egen stahet og forestillinger som ikke samsvarer noe særlig med omkretsen.

I Studio17 kan du oppleve Hanna Fauskes installasjon Hjemmekontoret til den fiktive karakteren Ole-Mort. Selv vil han ikke være fysisk tilstede, men ved å kunne snoke i hans private sfære og eiendeler har man mulighet til å bli bedre kjent med og ense hvem han er.

Åpning:

Torsdag, 24.5.18
19:00–21:00

Åpningstider:

Fredag–søndag
12:00–16:00