• Cecilia Hultman, «SILENCE (in a concert hall)», 2016

Utstilling

Cecilia Hultman

HOLD

19.01. – 22.01.2017

Studio17 er stolte over å presentere utstillingen HOLD av Cecilia Hultman. Hultman er en tegner som med presisjon og assosiativ lekenhet lar arbeidet sitt fungere som en slags poetisk resonnering. En metode der et våkent blikk synliggjør relasjoner mellom det synlige og det tenkte ved hjelp av konkret materiale.

Utstillingstittelen HOLD refererer til hold som i betydelsen holde – i, rundt, igjen, der både formuleringen og utformingen setter tonen. En tone som ikke nødvendigvis handler om det bokstavelige og synlige, men som likevel oppleves direkte. I utstillingen på Studio17 presenterer hun tegning både som skulptur og med skulptur. Hun oversetter punkter til håndterlige skulpturer og best-før-datoer til konkrete mellomrom.

Utstillingens tegnede motiver tar utgangspunkt i fjellklatring, geometri, kunsthistorie og verdensrommet. Et hull i havet kan på den måten møte en meteor, gjennom tegning og blyant kan et rutenett igjen se bakken og si hei til (land art-legenden) Mary Miss.

Cecilia Hultman, født 1985 i Sundsvall, Sverige, har en BA og MFA fra Konstfack, Stockholm. Hultman har nylig stilt ut blant annet på HangmenProjects (Stockholm), Art Lab Gnesta og Nässjö Konsthall. Hun har hatt et arbeidsopphold på Iaspis Konstnärsnämnden, Stockholm og ved årsskiftet fikk hun tildeldt Göran Dahlbergs stipendium og kommer i 2017 til å bo og jobbe i Skien, som årets kunststipendiat.

I utstillingsperioden vil Cecilia Hultman være tilstede på Studio17.

Utstillingen er støttet av Rogaland Kunstsenter.

Åpning:

Torsdag, 19.1.2017
18:00–20:00

Åpningstider:

Fredag–søndag
12:00–16:00

Lenker:

www.ceciliahultman.se