Utstilling

Tor Erik Bøe

Im abendrot

23.07. – 24.07.2021

Im Abendrot

Uttenkt i halvsøvne, følt i fjæra, lagd i garasjen til far.

 

«Your hiding place isn’t watertight. Life trickles in from the outside, and you’re forced to react. No one asks if it is true or false, if you’re genuine or just a sham. Such things matter only in the theatre, and hardly there either.»

– Ingmar Bergman

 

I jakkelommen og veska ligger det et stilleben i evig sentrifuge bestående av spor av ting jeg har gjort og ting jeg burde ha gjort. På mobilen noterer jeg ned ting jeg skal huske som jeg glemmer å sjekke. På skrivebordet på MACen er det en haug med screenshots av diverse inspirasjon som jeg skal sjekke ut senere som tar meg timesvis av humring å gå igjennom når jeg omsider slette for å frigjør plass. Hver kveld rett før jeg sovner dukker alt dette opp. Ikke i tur og orden, som oftest som et surt flerstemt kor. Eller litt som de pop up reklamene i Steven Spielbergs «Minority Report» som henvender seg og er på fornavn med Tom Cruices karakter som er på flukt: masende og gnålende rett foran ansiktet.

 

«Everybody’s life is a soap opera. Everybody’s life is a country western song, depends on who’s writing it»

 – Dolly Parton

 

Alt lommerusket, alle screengrabsene, alle ubesvarte mailene, alle tinder-matchene (eller som oftest de jeg ikke matchet med) skrapes sammen og stappes oppi en slags blender. Jeg tror den heter underbevisstheten på fagspråket. Og kjøres på full styrke. Angst og begjær sloss hardest og mest høylytt om plassen. De er litt som den scenen i «Bridesmaid» der de to brudepikene (spilt av Kirsten Wiig og Rose Byrne) konkurrerer om å få holde den morsomste, mest takknemlige talen for bruden (spilt av Maya Rudolph). Ofte tar jeg meg selv i å skrike «fuck» eller å faktisk utføre LOL på ekte. Dyna blir en blir en gapahuk og kvitteringer blir tennved. Er en navlebeskuende nok så er en plutselig universell.

 

«La aldri noen fortelle dere at det er viktig å skille mellom personlig og privat!»

– Vilde Von Krogh

 

«This is where the magic happens»

 – Absolutt alle i MTVs «Cribs» når kameraet geleides til soverommet

 

Tor Erik Bøe (f.1986) er billedkunstner fra Sjernarøy. Utdannet ved Kunstakademiet i Tromsø, Prosjektskolen i Oslo og Kunstskolen i Rogaland. Fra 2013 til 2017 var han del av kunstnerduoen Trollkrem sammen med Jennie Bringaker. Vært vist og jobbet med blant annet Fotogalleriet, Kunstnernes Hus, Kurant Visningsrom, Momentum 9, Heimdal Kunstforening og Munch-Museet.

 

«Im Abendrot» er hans første soloutstilling i hjemlige trakter.


Foto fra utstillingen av Eivind Egeland:

 

Åpningstider

Fredag 23.07.2021: 18:00-20:00
Lørdag 24.07.2021: 12:00-16:00 

Lenker

Facebook-arrangement