Utstilling

Sebastian & Christoph Mügge

Memorialization Request

06.05. – 09.05.2021

Utstillingstittelen viser til en Facebook-funksjon som gjør det mulig for en avdød bruker å være «Memorialized» for å forhindre hackere og ondsinnede bekjente fra å ta kontroll over kontoen. Etter å ha fylt ut et skjema og legge ved et bevis som bekrefter at en bestemt person har gått bort, er det ikke lagt noen flere innstillingsendringer på kontoen, ingen venner kan legges til eller fjernes, og det er ikke lenger mulig å endre eller fjerne eksisterende innhold. Slike minnekontoer vil heller ikke lenger vises under «Folk du kanskje kjenner»-funksjonen eller i bursdagspåminnelser.

Utstillingen undersøker den moderne, digitale arven som stiller en rekke spørsmål:
Hvordan skal vi håndtere spor som slektninger har etterlatt i sosiale medier når vi ikke har tilgang til passordene deres?
Hvordan skal vi håndtere deres samlinger som ikke er lagret i det fysiske rommet?
Hvordan kan nye vitnesbyrd hvor slektninger får tilgang til personopplysninger, formuleres i den digitale æra?
Hva vil vi forlate oss uansett, og hvilken rolle kan en bevisst digital opprydding ha?
Hvordan skal vi opprettholde det digitale livsarbeidet i form av selfies, blogger, innlegg, filmer, musikksamlinger, meldinger, e-postutveksling osv.

Sebastian Mügge (f. 1981) og Christoph Mügge (f. 1983) ble begge født i Bonn, Tyskland og bor i Sverige. Sebastian fikk sin MFA-grad fra Umeå Academy of Fine Arts i 2011 og Christoph studerte på Kunstakademie Düsseldorf hvor han mottok sitt diplom i 2013. Sammen har de utstilt på The Koppel Project Hive (London, UK), Croxhapox (Ghent, BE), Kluckyland (Vienna, AT), Galleri Rostrum (Malmö, SE), Sinne (Helsinki, FI), PARTcours / ParKUNST (Brussels, BE), Kristianstads konsthall (Kristianstad, SE), Vestfold Kunstsenter (Tønsberg, NO), Södertälje konsthall (Södertälje, SE), OK Corral (Copenhagen, DK), Supermarket (Stockholm, SE), Verkstad konsthall (Norrköping, SE), ID:I Galleri (Stockholm, SE), DAS ESSZIMMER – space for art+ (Bonn, DE) og Kunsthaus Rhenania (Cologne, DE).

Etter Corona-kanselleringer er dette det tredje forsøket på å realisere denne utstillingen på Studio17, og på grunn av reisebegrensninger vil kunstnerne dessverre ikke være til stede. I stedet vil installasjonen bli gjort av galleri-teamet etter kunstnernes instruksjoner.

Åpningstider

06.05 - 09.05.2021

Informasjon til besøkende

Grunnet koronarestriksjoner er dette en vindusutstilling.