Utstilling

Jessica Williams

No Wrong Answers

23.05. – 26.05.2019

Når vi logger på internett, hva leter vi etter? For mange av oss i den utviklede verden er gulroten selvoppdagelse. Dette gjør vi gjennom memes, ved å svare på undersøkelser, horoskoper, filtre, apper, til og med netthandel. Hva slags middelalderlig katt føler vi oss som i dag? Hva er vårt månetegn og er det kompatibelt med den vi liker? Hvilken type pizza passer best til vår personlighet? Hva skal vi gjøre med våre liv?

Denne utstillingen samler både gamle og nye arbeider til kunstneren som har dype røtter i internettkultur. På Studio17s nedre nivå er det en installasjon basert på en rykende fersk kunstnerbok med tittelen «It me» sidestilt med en video fra 2009 vist på en iPad 1. Det førstnevnte arbeidet mediterer på emojienes utvikling og bruk i vårt hyperpolitiserte samfunn og «the endless scroll», mens sistnevnte samler en gruppe av early adoptere som ramser opp brukernavn. På det øvre nivået er det en serie trykk som består av digital søppel, og et par undersøkelser som det ikke finnes feil svar på.

Jessica Williams (f. 1986, USA / NO) er en kunstner basert i Oslo som arbeider fritt innen publisering, fotografering, tekst og new media. Hun har en BFA fra Cooper Union i New York City (2008) og en MA fra Kunstakademiet i Oslo (2014). Hennes arbeidsmetoder er som en jægersamler, som er en fin måte å si at hun ofte jobber med søppel. Alt fra institusjonelt språk, masseproduserte forbruksvarer, skjermbilder og fysisk rusk finner veien inn i hennes arbeid. Hun er også en ivrig samarbeidspartner, og ofte involverer andre i hennes kunstverk.

Hennes arbeid har blitt stilt ut over hele verden, nemlig på Good Press, Glasgow (solo); KRETS, Malmö (solo); High Tide, Philadelphia (to personer); The New Museum, New York City; Art in General, New York City; Capricious Space, Brooklyn; Open Space, Baltimore, blant andre. Hun har også hatt soloutstillinger i Oslo, Bergen, Barcelona og Austin, Texas.

Åpning:

Torsdag, 23.5.2019
19:00–21:00

Åpningstider:

Fredag–søndag
12:00–16:00

Kunstnerens nettsted:

www.jessicawilliams.info