• 1/2

  • 2/2

Utstilling

Marie Cole

«Sensate Flow»

23.02. – 25.02.2023

sanselig

/sa`ns(ə)li/ 

adjektiv

som kan oppfattes med sansene, materiell (II), legemlig

 

Hvordan ser nytelse ut?

Hvordan føles glede?

Hvordan ser det ut å oppleve nytelse med en svart kvinnekropp?

Er det å oppleve glede et privilegium?

«Sensate FLOW» er en utstilling kuratert og skapt av Marie Cole. Hun feirer og hyller den svarte sensuelle kvinnekroppen; en kropp å være sårbar i, verdsatt i, og i stadig utvikling med.

Utstillingen presenterer kropper som tar form av sanselige vesner. En designet art som er forbundet med deres sanseevner gjennom kroppen.

Sensatene avslører seg selv for oss gjennom blikket; HVORDAN KAN GLEDE FØLES?

Marie Cole (hun/henne) er en nyetablert billedkunstner med base i Oslo, Norge. Hun har stilt ut ved blant annet Open Out festival og Oslo Negative i 2022.

Hennes kunstneriske praksis utforsker og undersøker identitet og den iboende fortellingen som samfunnet og familien projiserer på kroppen hennes.

Selvportrett og dets dekonstruksjon har henne i direkte dialog med det internaliserte koloniale mannlige blikket. Selvportrett lar kunstneren oppdage og legemliggjøre versjoner av identiteten hennes som er fremmede og kjente.

Cole jobber for tiden med assemblage gjennom tekstiler som skai, bomull, fløyel og afrikansk vokstrykk. Disse stykkene skaper nye bilder inspirert av fotografier av afrikanske kvinner under kolonitiden og selvportrett i dagbokformat.

Vernissage:

Torsdag 23. februar kl. 18:00 – 20:00

Åpningstider:

Fredag 24. februar kl. 12:00 –16:00
Lørdag 25. februar kl. 12:00 – 16:00