Utstilling

Travis Boyer

Sunshine on a Greased Pearl

24.07. – 27.07.2014

Torsdag 24. juli åpner Studio17 en utstilling med nye arbeider av den amerikanske kunstneren Travis Boyer. Boyer viser en gruppe malerier som kombinerer kunstnerens interesse for abstraksjon og figurasjon med motiver fra hans opphold ved Frida Hansens hus i Stavanger. I sine maleriske arbeider bruker Boyer en fotografisk prosess, cyanotypi, hvor objekter, i dette tilfellet belter, blir avbildet på lysfølsom emulsjon på silke. Kombinert med abstraherte landskap blir arbeidene ikke lenger kun maling på lerret, men kombinasjoner av foto og malings, samt materialer som silke og fløyel, som vitner om en annen kunsthistorie enn kun maleriets.

Boyers inspirasjon er hentet fra landskap i Norge, samt sommerlyset, hvor de blå cyantonene henspiller på de lyse sommerkveldene hvor sola aldri helt forsvinner. De maleriske overflatene varier fra våte og oljete, til perlemor og fotografisk emulsjon, noe som gir et spennende spill i tillegg til materialbruk og farger. I tillegg til de nye maleriene vil kunstneren også vise noen tidligere arbeider, blant annet en skulptur i sølv, et nesehorn for Tequila. 

Travis Boyer er basert i New York og er for tiden artist-in-residence ved Frida Hansens hus i Stavanger. Boyer har en MFA fra Bard College i New York, og har vist arbeidene sine ved Museum of Temporary Art, Los Angeles; Goethe Institute, New York; SOMA Arts, San Francisco; Stedelijk, Amsterdam; Dumbo Arts Center, New York; Participant Inc, New York; og Contemporary Arts Museum Houston.

Åpning:

Torsdag, 24.7.2014
18:00–20:00

Åpningstider:

Fredag–søndag
12:00–16:00