Utstilling

Derek Sargent & Jess Miley

The Grave Project (Skeiv Norge)

08.04. – 10.04.2022

De siste fem årene har Jess Miley (Berlin) og Derek Sargent (Bergen) samarbeidet om deres kunstneriske og performative forskningsprosjekt ‘The Grave Project’. Prosjektet undersøker historiske individer som har hatt innvirkning på skeiv og ikke-normativ kultur. Forskningen har kulminert i en pilegrimsreise til individenes gravsteder, dokumentert med fotografi og film, for å skape et alternativt historisk arkiv. Prosjektet undersøker på hvilken måte disse individenes skeivhet er brukt i konstruksjonen av deres historiske biografier.

Det nye kapittelet (Skeiv Norge) innebærer en pilegrimsreise til følgende individers gravsteder: Ambrosia Tønnesen, Wenche Lowzow, Borghild Krane, Lorentz Severin Skougaard, Bolette Berg, Gunvor Hofmo, Pauline Hall, Leif & Paal Roschberg, Per Aabel og Alfhild Hovdan.

Jess Miley er en australsk kunstner og artist som for tiden er basert i Berlin, Tyskland. Hun er tidligere direktør for FELTspace-galleriet i Adelaide. I 2019 vant Miley SALA-festivalen Contemporary Art Award sammen med Derek Sargent for deres samarbeid om ‘The Grave Project’. Miley er grunnleggeren av LoveFest, en årlig eksperimentell kunstfestival som utforsker forestillinger om kjærlighet og å være sammen. I 2018 etablerte hun ways.house, et skeivt feministisk kunstner residency i Øst-Ungarn.

Derek Sargent er en australsk kunstner som for tiden er basert i Bergen, Norge. Hans multimediapraksis inkluderer moving images, performance, skulpturelle elementer, installasjon og fotografi. Hans arbeider undersøker temaer rundt seksuell identitet og populærkulturell produksjon. Han ble uteksaminert med en BA i kunst fra University of South Australia 2013. I 2015 ble Sargent tildelt Anne & Gordon Samstags internasjonale stipend for visuell kunst, og reiste til London for å fullføre et Graduate Diploma in Fine Art ved Chelsea College of the Arts. I 2021 fikk han en Master of Fine Arts fra Universitetet i Bergen.

Utstillingsåpning

Fredag 8/4/22 kl. 18:00-20:00

Åpningstider

Lørdag 9/4/22 kl. 12:00-16:00
Sønday 10/4/22 kl. 12:00-16:00