Utstilling

Marie Saure

Underjordisk

08.11. – 10.11.2019

Studio17 presenterer stolt Marie Saures første seperatutstilling Underjordisk.

Kunstneren skriver:

Dypt inne i tankene ligger det glemte fortellinger, eldgamle og inngrodde, som har blitt fortalt i generasjoner. Hva skjer om man glemmer dem helt, og de aldri blir fortalt igjen? Er det viktige historier og lærdommer som da går tapt? Glemmer vi våre røtter, vårt opphav? Tro og overtro, sagn, myter og eventyr har eksistert siden tidenes morgen, de har levd egne liv; de har underholdt og utviklet seg hver gang de har bevegd seg fra person til person. Noen sagn og historier har levd fullverdige liv, og de har møtt sin død fordi deres voktere sluttet å fortelle dem eller fordi de selv døde. Hvem husker historier som ingen forteller lengre eller som aldri har blitt fortalt?

Lot min morfar seg noen gang bli fristet av huldra? Fikk han hjelp av nisser og tusser til å stelle med dyra på låven? Så min farfar noen gang en sjøorm eller draugen når stormen herja rundt han ute på havet? Kom det havvetter og varslet storm når han skulle til sjøs? Har min far noen gang hørt og blitt forført av en havfrues sang? Prøvde nøkken å lokke min mor og hennes søstre til seg når de som barn lekte ved vannet? Passet de underjordiske på dem når de beveget seg på ukjente stier i skogen?

Selv kjenner jeg et underlig kall; en dragning; hver gang jeg nærmer meg vann, som en sang som ikke høres; men som like fullt lokker meg til seg. Det er villmarken som kaller meg hjem.
Når bølgene bruser og stormen herjer, føler jeg noe som varsler og advarer, og noe som leter etter uvillige ofre. Når jeg går i skogen i skumringen føler jeg meg ikke alene, men om de som er der sammen med meg passer på meg eller er ute etter meg er jeg ikke alltid sikker på. Og det er hit jeg går, på søken etter det ukjente, etter svar.

Utstillingen fortsetter samarbeidet mellom Kunstskolen i Rogaland – KiR og Studio17, hvor en av studentene fra KiR blir invitert til å ha soloutstilling på Studio17 i løpet av høsten. I 2018 fikk avgangseleven Veslemøy Flotve sin første seperatutstilling på Studio17. På samme måte som i fjor, ble årets kunststudent, Marie Saure, valgt ut basert på den kunstneriske kvaliteten av arbeidet presentert på avgangsutstillingen til KiR.

I år var det Helga Nyman, daglig leder på Rogaland Kunstsenter som plukket Saure fra avgangsutstillingen «Humletunnelen».

Marie Saure går nå første året på Kunstakademiet i Tromsø.

Kunstskolen i Rogaland er en yrkesskole som gir utdanning innen visuell kunst. For mer informasjon, vennligst besøk: www.kir.no

Åpning:

Fredag, 08.11.2019
19:00–21:00

Åpningstider:

Lørdag–søndag
12:00–16:00