Utstilling

Kim Laybourn

Window of Otherworldly Delights

29.05. – 14.06.2020

Studio17 har gleden av å presentere vårens siste utstilling: Kim Laybourns «Window of Otherworldly Delights». Laybourns har tatt for seg en gammel forestilling om landskapsmaleriet som et vindu til ukjente og pittoreske verdener. Kunstverket kan sees fra gaten, gjennom det store vinduet til galleriet.

Hovedelementet i installasjonen består av fire modifisert skjermer som er organisert slik at de ligner et vindu. På skjermene vises en gjentagende 3D-simulering av natur elementer som danner et utenomjordisk landskap med sine underlige formasjoner. For å se videoen, må man se på skjermene gjennom elementer som er festet til gallerivinduet.

Videoskulpturen «Window of Otherworldly Delights» er løst basert på en novelle av Voltaire skrevet i 1752 og som kan beskrives som proto-science fiction. Historien handler om et møte mellom menneskelig og utenomjordisk liv. Disse to har helt forskjellige sanser og forståelse av konsepter. Verdener skiller dem bokstavelig talt fra hverandre, noe som gjør det veldig vanskelig å kommunisere. Drevet frem av nysgjerrighet og et åpent sinn, forsøker begge parter å lære mer om livet og hverandres plass i universet. På lignende vis utforsker Laybourn det ukjente og umerkelige som ikke kan tilnærmes gjennom det menneskelige sanseapparat. Kunstverket er en fortsettelse av en langvarig interesse for grenser og gråsoner mellom det naturlige, unaturlige og overnaturlige.

Kim Laybourn (f.1988) ble uteksaminert fra masterstudiet ved Kunsthøgskolen i Oslo våren 2019, og er for tiden mottaker av FKDS studiostipend på Kunstnernes Hus. Arbeidene hans har tidligere blitt stilt ut på PODIUM (Oslo); Kunstnernes Hus (Oslo); Ta-da (København); Galleri CC (Malmö); Struktura-Time, The Wrong Biennale 2019/2020 (Online); Supermarked Art Fair (Stockholm); og Kunsthal Charlottenborg (København).

Åpningstider:

Verket er aktivert ukentlig fra fredag til søndag.