Hendelse

Geir Egil Bergjord

X-Mas Miscellaneous (1990–2017)

22.12. – 23.12.2017

«…the smell, the silver on trees,
the bells declaring peace…»

Sitatet er fra «It’s Everywhere» (tekst & musikk: H. Thornes/G.E. Bergjord), en uutgitt julesingel spilt inn i 1990 av duoen Homokommunistene. Kun 25 testpressinger ble trykket opp før singelen ble trukket tilbake. I anledning sitt arrangement X-Mas Miscellaneous, har Bergjord laget en video til sangen som nå etter 27 år for første gang presenteres for publikum.

I galleriets åpningstid spiller Bergjord utvalgte plater fra egen vinylsamling. I tillegg presenterer han et knippe objekter og bilder som på forskjellig vis er relatert til julehøytiden, som flere egenproduserte julekort, samt porselensplaten «Homokommunistene – julen 1990», designet av Bergjord og produsert på Figgjo fajanse som et substitutt for singelen som ble trukket tilbake.

Arrangementes fokus er musikk og veggene i Studio17 blir for anledningen dekket med forskjellige lydabsorbenter for bedre akustikk. På åpningskvelden fredag, serveres varm jule-punch fra Wien, laget etter en gammel oppskrift Bergjord – godt hjulpet av en jente fra Tyrol som hadde lært seg norsk – tilegnet seg fra noen eldre kokke-damer da han var invitert til en filmestival i byen like oppunder jul i 2001.

Foruten å spille plater i galleriet, vil han lørdag ettermiddag bake julekaker etter en tradisjonell norsk oppskrift, men med en «touch» lært av hans mor.

Fredag kveld vil gulvet i galleriet være ryddet for dans, mens det lørdag ettermiddag settes stoler inn i galleriet, slik at besøkende publikum kan sitte komfortabelt mens de nyter kaffe og nybakte julekaker.

Foruten å appellere til flere av kroppens sanser markerer arrangementet sesongavslutning for Studio17. Velkommen!

Åpningstider:

Fredag, 22.12.2017
19:00–22:00
Lørdag, 23.12.2017
14:00–18:00