Event

Matt Bryans, Merete Jonvik, Håvard Sagen og Ananda Serné

Book of Sand / Singular Hands

25.06. – 03.07.2021

“Book of Sand / Singular Hands”  er en kollektiv innsats mellom kunstnerne Håvard Sagen, Ananda Serné, Matt Bryans og sosiolog/sosialantropolog Merete Jonvik. De utforsker sammen de underliggende mytologiene på tre steder i Rogaland: et historisk gruvelandskap, en markedsplass og et jordbrukslandskap. Disse stedene rommer de kunstnerdrevne galleriene Velferden Sokndal Scene for Samtidskunst, Studio17 (Nytorget, Stavanger) og Studio K (Kvernaland, Time). Stedene har til felles at de er kulturelt rike og under transformasjon. Intensjonen i “Book of Sand / Singular Hands”  er å la ekko fra disse stedene vende tilbake og å innta de soniske / fysiske strukturene i omgivelsene gjennom et akkumulerende og flerforfattet samarbeid.

Arbeidssyklusen kan sammenlignes med en samling noveller, og hvert sted er et kapittel i en fortelling med flere forfattere. Røttene til novellen kan spores tilbake til vår begynnelse som mennesker og den viktige rollen som fortellinger og mytologi spiller. Det kan være interessant å tenke på opprinnelsen i den muntlige tradisjonen, og hvor viktig dette var når en navigerte og tolket et sted eller et landskap. Detaljene i historien vokste og endret seg med fortelleren og/eller fortellingen.

 


MATT BRYANS kommer fra London og bor og jobber på Ålgård. Han studerte skulptur ved Winchester School of Art og Chelsea College of Art and Design.
Han henter inspirasjon fra naturen og jobber generelt sett med tre som er påvirket eller behandlet av mennesker, som for eksempel juletrær, geværkolber og avispapir.
MERETE JONVIK er sosialantropolog og sosiolog. Hun har en doktorgrad i kultursosiologi fra UIS (2015) og jobber nå der som førsteamanuensis ved Institutt for medie- og samfunnsvitenskap. Hennes forskningsområder er kunstsosiologi og kultursosiologi. Jonvik har forsket på deltakerstrategier innen kunst, og er interessert i selve prosessen for kunstproduksjon.
HÅVARD SAGEN er fra Sandnes og bor og jobber i Stavanger. Han har sin utdannelse fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, Kunstskolen i Stavanger og Kunstakademiet i Trondheim.
I sine arbeider eksperimenterer han med utradisjonelle rammeverk for kunst gjennom samarbeid og situasjons-sensitive intervensjoner i landskap og konstruksjoner. Han studerer elementene som utgjør arkitekturen i vår fantasi.

ANANDA SERNÉ kommer fra Nederland og bor og jobber i Stavanger. Hun studerte litteratur og språkvitenskap før hun fullførte en MA i billedkunst ved Kunstakademiet i Reykjavik. Ananda arbeider hovedsakelig med videokunst, lyd, språk og tekstiler. Prosjektene hennes blir ofte informert av samtaler og samarbeid med andre, for eksempel med biologer, vokalister eller oversettere.

 

Dette prosjektet er støttet av Rogaland Fylkeskommune, Stavanger Kommune, Kulturrådet og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Åpning:

fredag 25.06.2021, 19:00–21:00

Åpningstider:

lør 26.06.2021 – søn 27.06.2021
fre 02.07.2021 – lør 03.07.2021
12:00 – 16:00