Utstilling

Hedda Roterund Amundsen

Netflix & Chill

17.11. – 20.11.2016

Samlingen vokser. Du husker ikke egentlig hvordan det begynte. I et øyeblikk satt du og leste en Wikipedia-artikkel om verdensrommet, videre til teorier om fargen rosa, kjønnsidentitet, bergarter, alkymi, dancehall, YouTube videoer om twerking, har Jay-Z virkelig vært utro mot Beyoncé, tilbake til verdensrommet, hvilken psykologisk lidelse sier DSM-IV at jeg har, Wikipedia artikkel om Wikipedia. Lukker ved et uhell Safari og må åpne opp et nytt vindu. Går igjennom historikken. Hva var det du egentlig skulle?

Hedda Roterud Amundsen viser i utstillingen Netflix & Chill flere arbeider som alle på en eller annen måte er en del av en samling. Det er ikke lett å vite hvor populærkulturen slutter og Amundsens univers begynner, kanskje nettopp fordi de befinner seg i overlappende landskap. Online og offline. Fysisk og psykisk. Geografisk og digital. Privat og offentlig. Det brede spekteret av kulturelle referanser som hele tiden omgir oss blir i utstillingen tolket gjennom personlige beretninger og ulike iscenesettelser av selvet.

Boken Romantiske Koordinater og Andre Mentale Holdepunkter (2016) fungerer som et litterært bakteppe for de sjangeroverskridende arbeidene som har premiere på Studio17. Amundsen tematiserer i boken hvordan den teknologiske samtiden påvirker både språket og mellommenneskelige relasjoner. Tekstene får melodi under en performance med artist Cono Krogh (f.1994), de får fotografiske illustrasjoner i form av skjermbilder, videomateriale som er skjermbildenes opphav tolker bokens litterære grep og slik fortsetter runddansen. Samarbeid og oversettelser. Lag på lag.

Hedda Roterud Amundsen (f.1989) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved LASALLE College of the Arts, Singapore og ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO). Dette er hennes første separatutstilling.

Utstillingen er dedikert til alle som føler at de er kjendis i sitt eget liv.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet.

Åpning:

Torsdag, 17.11.2016
19:00

Performance:

Torsdag, 17.11.2016
19:30

Åpningstider:

Fredag–søndag
12:00–16:00