Utstilling

Håvard Sagen

Non-Servicing Accounts

28.02. – 02.03.2019

Materialet som vises baseres på 87 timer med film fanget av kunstneren i Nordishavet nord for Svalbard og på polarisen. Hendelsene fant sted ombord Kystvaktens isbryter, KV Svalbard i juli og august 2018. Kunstneren samarbeidet med en multinasjonal gruppe på 14 forskere involvert i det EU-finansierte INTAROS-prosjektet (Integrated Arctic Observing System). Utstillingen avslutter et 3-ukers residency.

Filmmaterialet er på Studio17 rekalibrert og fjernet fra sin opprinnelig tilsiktede bruk som outreach materiale for de involverte institusjonene. Kunstneren har under redigering av materialet lagt inn begrensninger og forskjellige regler. Dette i et forsøk på å skape uavhengige narrativer gjennom 16:9 formatet. Ved bruk av digitale redigeringsverktøy har bildene gått gjennom en grundig rekontekstualisering som har begynt å farge mange av de personlige antakelsene kunstneren tidligere hadde rundt opplevelsene på arktis.

Rundt to dusin av de anslåtte 500 millioner euro paller som er i omløp har blitt fjernet fra sin tidligere funksjon. Disse har blitt delt opp og endret for å danne gulvbaserte konstellasjoner. Formasjonene korresponderer i dimensjon og oppdeling til manipulasjoner utført på det originale filmmaterialet. Beskueren er invitert til å improvisatorisk danse og navigere gjennom disse fysiske representasjonene av viktige øyeblikk fra redigeringsprosessen. Dette mens de tar inn samlinger av projiserte strømmer 2D-bilder basert på fragmenter av en fjern forbigått verden.

Håvard Sagen fullførte Kunstskolen i Rogaland i 2016 og er i dag på sitt tredje studieår ved Kunstakademiet i Trondheim.

Åpning:

Torsdag, 28.02.2019
19:00–22:00

Åpningstider:

Fredag–Lørdag
12:00–16:00