Utstilling

Studio17 X 10

Intrusions on open geometries

30.11. – 31.12.2023

Alice Darby
Espen Pedersen
Helene Espedal-Selvåg
Jone Tou
Veslemøy Flotve

Siden 2013 har Studio17 vært en viktig aktør og visningssted for utallige utstillinger og initiativer som har satt dype spor i Stavangers kunst- og kulturmiljø. Mange har knyttet et nært forhold til kunstnerne, lokalene, og ikke minst hverandre i arrangementene våre på Nytorget 17. Det er takket være dere at identiteten og atmosfæren til det lille kjellerrommet med de store vinduene har blomstret.

Som et overgangsrituale reflekterer nåværende styremedlemmer over vår egen relasjon til Studio17 gjennom en stedsspesifikk utstilling. Dette blir den siste utstillingen i lokalene på Nytorget.
I takt med at Nytorget gjennomgår sin totale forvandling, retter Studio17 nå blikket mot fremtiden i nye lokaler i Øvre Strandgate 66, med vårt nylanserte program Studio17 Residency som starter våren 2024. Samtidig opprettholder vi essensen av det vi alltid har vært: et åpent, eksperimentelt rom for både nye og etablerte kunstnere å utfolde seg i.

Under en samtale blant styremedlemmene oppstår mantraet:
Studio17
Studio slutten
Studio flytten

Program for kvelden:
17:00 — Åpning på Studio17, Nytorget 17
18:30 — Guidet tur til Gamle Stavanger
19:15 — Ankomst Studio17 Residency, Øvre Strandgate 66 (Det blir servert Turi Gramstad Olivers linsesuppe, kaga, kaffi og drikke)
22:00 — God natt 🙂

I forbindelse med denne markeringen vil vi si tusen takk til alle samarbeidspartnere og over 200 utstillere vi har hatt i løpet av 10 fantastiske år på Nytorget!

Vi vil også rette en stor takk til tidligere styremedlemmer Line Anda Dalmar, Gunhild Moe, Kaja CXZY Andersen, Marie S. Johansen, Ingunn Nord Varhaug, Bente Ånestad, Siri Borge, Linda Lamignan, Hans Edward Hammonds, Jessica Morris, Anna Ihle, Mirja Majevski, Mari Kolbeinson, Ananda Serné, Markus Bråten, Kari Kalstø, Marie Skretting, Anette Gellein og Espen Birkedal

Ikke minst tusen takk til dere som bruker, besøker og engasjerer dere i Studio17. Vi håper dere blir med oss videre i de neste 10 årene!

Velkommen til 10-årsfeiring, til et siste farvel med lokalene i Nytorget 17, og til innvielsen av vårt nye sted i gamle Stavanger!

Utstillingsåpning

Torsdag 30.11: 17:00-22:00

Lenker