Utstilling

Mona Høie

5119 km til Nina

24.09. – 27.09.2015

Som tekstilkunstner er jeg opptatt av å skape spennende fusjoner. Jeg bruker ofte tekstiler i kombinasjon med skulptur- og installasjonsform, og ønsker å bryte med den tradisjonelle oppfattelsen av tekstilkunst.

I dette prosjektet bruker jeg historier og minner fra da jeg var liten. Nina er min eldste søster, hun flyttet til USA da jeg var 7 år. Prosjektet er et forsøk på å bli bedre kjent med og beholde kontakten med et familiemedlem som bor på andre siden av kloden.

Utstillingen har etter hvert blitt et forsøk på å illustrere hva savn er? I ett av verkene teller jeg dager siden jeg så min søster, i ett annet prøver jeg å hekle avstanden mellom oss. Verkene til denne utstillingen har for meg blitt en måte å skape det som ikke er synelig om til noe fysisk.

Arbeidene mine handler ofte om tid. Tiden nå, tiden som kommer og tiden som bare har forsvunnet. Ironisk nok er alle teknikkene jeg arbeider med svært tidkrevende men det repetitive arbeidet blir en form for meditasjon og gjør også savnet mindre.

– Mona Høie

Åpning:

Torsdag, 24.9.2015
19:00–21:00

Åpningstider:

Fredag
17:00–20:00
Lørdag–søndag
12:00–16:00