Utstilling

Snøfrid Eiene

Hus: Forlatt

07.05. – 21.05.2020

For å holde Studio17 aktivt i denne spesielle tiden arrangerer vi til en serie utstillinger i galleriets vindu. Første ut er vindusutstillingen Hus: Forlatt av Snøfrid Eiene. Velkommen!

I vinduet til Studio17 presenterer Snøfrid Eiene arbeidet Hus: Forlatt . Verket er et av en serie tegninger på papir av forlatte hus og vinduer. Disse studiene har kunstneren fanget under en vandring gjennom hjembygden Kvinesdal. Tegningen i Studio17 avbilder et vindu hvor blondegardinene er trukket helt for. Gjennom en glipe nederst i vinduet kan man såvidt se inn til interiøret innenfor. Helt uten sentimentalitet eller nostalgi, gir kunstneren oss et portrett av tid; husets vindu speiler landskapet utenfor som om tiden er frosset.

Merk at det ikke vil bli arrangert en offisiell åpning for denne utstillingen. Utstillingen vil derimot være åpen permanent for publikum gjennom utstillingsperioden.

Snøfrid Hunsbedt Eiene (f.1942) er en norsk billedkunstner som bor og arbeider i Stavanger. Hun er utdannet fra Kunstskolen i Rogaland 1987-89 og Vestlandets kunstakademi 1991-95. Eiene arbeider hovedsakelig med maleri og tegning, og er antatt flere ganger til Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, Sørlandsutstillingen. Hun har hatt flere separatutstillinger, bl.a. Tegnerforbundet, Kunstgalleriet, Hå gamle prestegard, Stavanger kunstforening og Bryne kunstforening. Eiene er innkjøpt av Norsk Kulturråd, Stavanger kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri m.fl.