Utstilling

DuoDuo

Pique-Nique

13.11. – 15.11.2020

Er drømmen om den overdådige piknik, det var et kontinuerlig tema i vår barndomslek. Om vinteren ville vi begge lage innendørs piknik, og drømte om den uoppnåelige ideen om sommeren fremover. Et teppe kan skape grenser for vennskap, hemmelighold og historier, på et gulv eller gress. Uten at noen vegger stopper lyden, eller som hindrer andre mennesker fra å delta. Et teppe kan skape en følelse av uknuselig intimitet.

Om DuoDuo:
DuoDuo er et samarbeidsprosjekt av Asta Tutavae og Humle Rosenkvist som utforsker tematikker omkring deling, fellesskap og dualitet. I en tid hvor vi blir mer og mer individualiserte, er romantiseringen av ideen om tosomhet sterkt til stede. I dette nuet eksisterer vi i en tvungen separasjon fra folk, samtidig som vi er nærmere en mindre men spesifikk gruppe mennesker. Så som familie, partnere eller venner.

Gjennom kunsten prøver vi å utforske dynamikken rundt tosomheten, gjennom serveringer og hendelser, der mat, gjenstander og visualitet vil reflektere over spørsmål så som: Hvordan kan vi dele? Hva skal du dele? Når skal du dele? Med hvem skal du dele? Og hva er en vellykket deling?

Vi nærmer oss arbeidet med både alvor og skepsis like mye som vi bruker humor og lek. Å nå ut til alle aldre med enkle visuelle elementer, men som inneholder forskjellige hovedspørsmål og tanker avhengig av publikums egen referanseramme. Ved å lage interaktiv installasjoner, som lar betraktaren komme inn og være en del av verket. For å understreke tematikken spiller materialvalget en stor rolle i arbeidet. Vi tar i bruk materialer som mat, keramikk og tekstiler. Disse skaper en illusjon av varme, samvær og fellesskap.

Utstillingen er støttet av Trafo.

Åpning:

Fredag, 13.11.2020
18:00–20:00

Åpningstider:

Lørdag–søndag
12:00–16:00